Alt title

Stores fileja saldajā marinādē

13. Novembris
2014
Stores fileja  saldajā marinādē

Sastāvdaļas: 200 g stores fileja, 2 nelieli burkāni, Paprika, 1 neliels baltais un sarkanais sīpols, Puravs, Kindza, Tomāti savā sulā (400 ml), 100 g Rudzu Milti, 50 g saldkrējuma sviests, Sāls, pipari

Pagatavošana:

Stores fileju noskalo un nosusina. Pārkaisa ar sāli un pipariem. No abām pusēm apviļā rudzu miltos. Cepampannu uzkarsē un liek sviestiņu pakausēties. Kad sviestiņš izkusis kārto zivs fileju un cep kraukšķīgu un zeltaini brūnu no ārpuses. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves, sarkano papriku sasmalcina, tāpat kā sīpolus (gan baltos, gan sarkanos). Cep uz pannas, līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs. Pievieno garšvielas un sagriezstus tomātus savā sulā bez mizas, tā lai veidotos slapja marināde, kuru vēl karstu lej pāri ceptai zivij. Atstāj uz pāris stundām iemarinēties. Zivi pasniedz, to pārkaisot ar sasmalcinātu puravu un dārzeņu salsu:

Salsas pagatavošana:

Sarkanā un dzeltenā paprika Tomāti Svaigs gurķis Cukini Olīveļļa Galda etiķis Pagatavošana: Visas sastāvdaālas smalki sakapā, sajauc, pievieno sāli, piparus, olīveļu un nedaudz galda etiķi.

Atpakaļ