Alt title

Mārtiņdienas zoss - šefpavāres Gunitas Rolovas gastranomijas meistardarbs

07. Novembris
2014
Mārtiņdienas zoss -  šefpavāres Gunitas Rolovas gastranomijas meistardarbs

Lai arī latviešu tautasdziesmās izskan: "Mārtiņami gaili kāvu Deviņiemi cekuliem(i),...", tradicionāli Mārtiņdienas svētku galdā tiek celta zoss. =Restorāna KEY to RIGA (RĪGAS ATSLĒGA) šefpavāre Gunitas Rolova, par tautiskām tradīcijām domājot, piedāvā pagatavot zoss krūtiņu, pasniegtu ar sezonas dārzeņiem medus glazūrā un štovētiem kāpostiem.

Zoss krūtiņa ar štovētiem kāpostiem un rudens dārzeņiem medus glazūrā

Sastāvdaļas: zoss krūtiņa ar ādu – 750 g; Ķirbis – 70 g; Kālis – 70 g; Selerijas sakne – 70 g; Burkāns – 70 g + 50 g; Liepziedu medus – 75 g; Skābi kāposti – 100 g; Sīpols – 1 gab. ( 50 g); Eļļa – 120 g; Sāls; Pipari

Zoss krūtiņai: Zoss krūtiņu sagatavo pirmapstrādei, to kārtīgi ierīvējot ar sāli un pipariem un apsmērējot ar 70 g olīveļļas. Sagatavoto produkciju liek vēsā vietā uz 12 stundām iemarinēties. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 130 grādu temperatūrai un liek iemarinēto gaļu cep apmēram 2 stundas.

Visus dārzeņus notīra, noskalo un veido formiņas vai vienkārši sagriež šķēlītēs. Karstā ūdenī tos liek blanšēsiet 15 minūtes. Pēc tam uzkarsētā pannā, nelielā eļļas daudzumā cep. Beigās pievieno medu un vēl mazliet pacep, zeltaini brūnus.

Ņem 100 g skābētus kāpostus, tos sagatavo sautēšanai. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep Smalki sagrieztus sīpolus un notīrītus, sarīvētus burkānus (50 g). Apceptos dārzeņus pievieno skābētiem kāpostiem. Liek katliņā un uz uz uguns sautē tos, līdz kāposti un kļuvuši brūni un mīksti (apmēram 3 stundas)

Atpakaļ