Alt title

Īpašais piedāvājums decembrī restorānā KEY to RIGA

01. Decembris
2015
Īpašais piedāvājums decembrī restorānā KEY to RIGA

Decembris pēc seno latviešu tradīcijām tiek atzīmēts kā vilku jeb svētku mēnesi, un ne par velti, jo šajā mēnesī tiek atzīmēts ne tikai pārejas laiks, kad diena atkal kļūst garāka par nakti, bet arī Kristu bērniņa dzimšanas diena un gada pēdējā diena, ko tautā dēvē par „Vecgada vakaru”.

Domājot par svētkiem, neiztikt bez kārtīgas svinēšanas ar bagātīgi klātu galdu. Senajiem latviešiem ziemas saulgrieži bija zemkopju ieražu svētki, kuri saistījās ar gaismas atgriešanos un ražas novākšanas, visu lielo darbu padarīšanas svētkiem. Tāpēc uz galda lika visu, kas izaudzēts un sabērts klētīs. Deviņu maģisko ēdienu vidū, kas veicina bagātību un pārticību visam nākamajam gadam, noteikti jābūt: zirņiem un pupām, lai nebūtu jāraud; pīrāgiem, lai vienmēr būtu pārsteigumi; bietēm un burkāniem, lai turētos veselība; piparkūkām, lai netrūktu mīlestības; štovēti kāposti, lai pietiku spēka; putnu gaļa, lai gūtu panākumus; zivis, lai vienmēr maciņā turētos naudas un cūkgaļai, lai neaptrūktos laime. Viesojoties restorānā KEY to RIGA visa decembra garumā, mūsu ēdienkartē būs sastopami gandrīz visi šie ēdieni, lai ikvienam viesim nākamais gads būtu pārsteigumu, laimes, mīlestības, veselības, bagātības pārpilns.
Atpakaļ